Menu

Waarom rechtstreeks boeken?

Den
Bongaerd

Heerlijk genieten in de fruitigste streek van Belgïe

DEN BONGAERD MAL TONGEREN

Een B&B voor iedereen!

BED&BREAKFAST DEN BONGAERD MAL TONGEREN

Toppie

Heel fijne ontvangst, mooie locatie, prachtige tuin, goed bed, heerlijk ontbijt en mooie wellness met zwembad en sauna's. Perfecte gastheer en gastvrouw in een ongedwongen sfeer. Prachtige omgeving, ideaal om tot rust te komen.

Enrico S - Tripadvisor
5

Wij zijn Jack en Hildegarde. Wij verwelkomen je graag in onze bed & Breakfast met een heerlijk streekbiertje! Santé. Wij vinden het heerlijk om je een gezellig en ongedwongen verblijf te bezorgen in onze B&B. Graag vertellen we over alle mogelijkheden. Die zijn verrassend veelzijdig. Bijvoorbeeld: als je bij ons twee nachten verblijft, krijg je 2 uur wellness gratis. Graag tot ziens bij Den Bongaerd.

Kamers

De kamers zijn vanaf 14.00 uur beschikbaar op je aankomstdag. Inchecken liefst vóór 16.00 uur. Wil je eerder komen, slaan we je bagage op en kun je erop uit. Dat geldt ook bij vertrek. Check-out is uiterlijk om 12.00 uur.

Ontbijt

Begin de dag met een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Bij goed weer wordt het ontbijt in de tuin geserveerd. Vers fruitsap, verse broodjes, croissants, chocoladebroodjes, beleg, vers fruit, yoghurt, dagverse eieren, koffie en thee.

Ontbijten kan tussen 8 uur en 11 uur.

Omgeving

Zeker te zien en te doen in de omgeving!

Gallo-Romeins Museum

In 15 v. Chr. was de stad Tongeren een Gallo-Romeinse nederzetting. Als oudste stad van België is het dan ook logisch dat je alle schatten en opgravingen van de streek kan bewonderen in het Gallo-Romeins Museum! Bovendien ontdekt jong én oud in dit museum het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd.

Antiekmarkt op zondag

Al meer dan 30 jaar bruist Tongeren al vanaf de vroege uurtjes op zondagmorgen. Meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken staan wekelijks op de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux. Nederlandse, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse bezoekers geven de markt internationale allure.
Elke zondag van 6 uur tot 13 uur.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

In 1990 heeft de familie Van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. De wijndruif in het mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug. Met 22 hectaren wijngaarden is dit het grootste wijndomein in het land. Een rondleiding voert je door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders.

Rondleidingen van maandag tot en met zaterdag. Geopend van maandag t.e.m. zaterdag voor rondleidingen. Individuelen kunnen aansluiten bij een groep.

O.L.V. Basiliek

Fier regeert de gotische toren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek over Tongeren en wijde omgeving. Het is één van de mooiste religieuze bouwwerken die ons land rijk is. De schatkamer van de O.L.V.-Basiliek herbergt een unieke collectie religieuze kunstvoorwerpen uit de 6de eeuw tot en met de 19 de eeuw.

Dagelijks geopend van 9 uur - 17 uur. 
Gratis toegankelijk.

Bilzen Mysteries

Het nachtelijke, multimediale beleefparcours brengt de 800-jarige geschiedenis van Alden Biesen tot leven. Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren maak je een ongeziene tijdreis.Van Ridderbroeders op kruistocht over dansende nymfen in de romantische tempel van Minerva tot een verwoestende brand… Laat je meevoeren door het sprookjesachtige decor en een boeiend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

De virtuele gids doorheen het parcours van ongeveer 70 minuten is de Heer van Biesen. Hij wordt vertolkt door topacteur Jan Decleir.

Openingstijden:
Van zonsondergang tot middernacht, tijdens de zomermaanden tot 1 uur 's nachts. Voor alle gedetailleerde openingsuren: neem een kijkje op www.bilzenmysteries.be.

Openingsdagen:
Tijdens de Belgische schoolvakanties: dagelijks
Buiten de Belgische schoolvakanties: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag

Fietsen en wandelen

Verken al het moois dat Tongeren en Haspengouw te bieden hebben te voet of per fiets. Hildegarde en Jack informeren je graag over de mogelijkheden.

Contact

Parkeren
Parkeren kan gratis op het terrein van Den Bongaerd.

Contact

Kruisvindingsstraat 56, 3700 Tongeren
T. +32 (0)12 21 87 95  

info@den-bongaerd.com

contactformulier